ACIDH (3/2/20)

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

L’ACIDH o, dit d’una altra manera, l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà és una entitat que des del 1994 treballa per l’atenció de les persones amb intel·ligència límit i discapacitat intel·lectual lleugera i la millora de la seva qualitat de vida.

La seva principal funció és la prestació de serveis per cobrir les seves necessitats a nivell social, laboral i formatiu.

Per parlar-ne tant des del punt de vista dels professionals que hi treballen com des de la perspectiva de l’alumnat hem tingut, d’una banda, a Judith Reig Fito, Directora de l’àrea educativa de l’Acidh i de l’Escola Vida Montserrat, i a Eduard Herrera Mir, Cap d’Estudis dels Itinieraris de Formació Específics (IFE) de l’entitat. De l’altra banda hem comptat amb l’Oksana Loriot Sabater, alumna de 2n de l’IFE i amb l’Alfonso Varona Rubio, estudiant de 2n de PFI d’auxiliar administratiu, i, com ja sabeu, col·laborador d’Inclou-me des d’aquesta temporada.

Encantades de comptar amb la vostra participació!

 

Poetry Jam amb la #XBCNA (20/1/2020)

IMG_20200121_190037.jpg

Espectacular va ser el POETRY JAM celebrat el passat 18 de gener al Centre LGTBI de Barcelona amb motiu del primer aniversari de l’equipament!. Aquesta performance social i artística – organitzada per ExpresArte Escenario Abierto i el Grup de Comunicació de la Xarxa Barcelona Antirumors (XBCNA), del que la Fundació Trinijove i Ràdio Trinijove en són membres – va reunir a artistes molt diversos entre sí que van recitar i/o cantar per la diversitat a través de la cultura i l’art.

Amb la Maisa de ExpresArte Escenario Abierto i l’Amanda, una de les participants, hem parlat de com va anar l’acte, així com també de la importància de seguir visibilitzant i reivindicant a través de formats com el Poetry Jam la diversitat de persones, independentment del seu país d’origen, el seu status social, la seva religió, la seva identitat de gènere o orientació sexual.

Banc del Temps a la Trinitat Vella (13/1/2020)

banc del temps de la trinitat vella.jpg

“A mitja tarda, xerrem i teixim” és el nom de l’activitat a la que cada dilluns a la tarda us convidem anar a l’Espai Via Barcino del Centre Cívic del barri. El Banc del Temps de la Trinitat Vella, amb la col·laboració del Servei d’Interculturalitat de St. Andreu ens proposen un espai de trobada, diàleg i intercanvi mentre fem mitja, una excusa perfecte per fer comunitat i fer barri, tal i com ens ha dit l’ASSUMPTA CHAMORRO DEL BANC DEL TEMPS, que ens ha explicat la bona acollida que ha tingut l’experiència per part de dones i veïnes molt diverses entre elles.

Fundació Arrels (13/1/2020)

fundació arrels.jpg

Encetem el primer programa de 2020 fent d’altaveu dels que no tenen veu ni tampoc llar. Parlem del sensellarisme, una problemàtica cada cop més greu que afecta a milers de persones a Catalunya. Si ja és dur dormir al carrer un dia qualsevol, encara ho ha de ser més fer-ho una nit nadalenca i freda d’hivern. Per tota la gent que no té llar i que tampoc ha pogut celebrar el Nadal en caliu i companyia familiar, hem volgut iniciar el nou any conversant amb en FERRAN BUSQUETS, DIRECTOR DE LA FUNDACIÓ ARRELS, entitat que reivindica el dret a l’habitatge digne per a tothom.

El Nadal a la Trinitat Vella!

La Comissió de Festes de Trinitat Vella, a banda de fer 30 anys, està organitzant un Nadal fantàstic per a tots els infants del barri. Al nostre barri arribaran el Caga Tió, el Pare Noel i els Reis Mags!. Vols saber-ne més?

Escolta ja l’entrevista que li hem fet al Rubén Arjona de la Comissió de Festes de la Trinitat Vella!.

Nadal trinitat vella

 

 

 

Espai Lliure de Racisme (9/12/19)

 

69922568_123600198974062_4175026223975497728_o

El nou ESPAI LLIURE DE RACISME, impulsat per la Secretària d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, dins del marc del Servei de promoció i sensibilització ciutadana contra el racisme i les discriminacions, que vol ser un recurs referent en la promoció de la diversitat, la inclusió, la igualtat i l’equitat.

Qui té tota la informació d’aquest ESPAI LLIURE DE RACISME és OMAIRA BELTRÁN, tècnica del projecte Xarxa BCN Antirumors i Espai Lliure de Racisme.

Fundació Ludàlia #DiaInternacionalPersonesDiscapacitat

 

Avui i sempre sumant capacitats i sumant diversitats!. Això és el que hem fet conversant amb la Fundació Ludàlia, que promou l’oci i el lleure de les persones amb discapacitat intel·lectual com un camí fonamental cap a la inclusió social i plena.

El dret a l’habitatge, a l’educació, a la sanitat, a l’accés al món laboral, sí, però i el dret al lleure? En quina posició queda? Des de la Fundació Ludàlia reivindiquen l’accés a l’oci inclusiu, des de tots els prismes possibles, per tal de crear vincles i afectes de tota mena, desconnectar i evadir-se de la rutina i combatre l’aïllament al que sovint viuen viuen els col·lectius que són diversos. Excursions de caps de setmana, Carnestoltes, Cap d’Any, vacances d’estiu, i moltes més sortides i celebracions són les que són les que realitzen i disfruten amb èxit els ludàlics.

Entre amics, que es coneixen de tota la vida, hem estat conversant amb en Jordi Santamaria, Responsable de Comunicació i educador de l’entitat; Albert Maldonado, coordinador de projectes; i Lluís Griera, usuari i un dels guanyadors del Concurs de disseny de la imatge del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat 2019, que per ells ho és tots els dies de l’any a més del 3 de desembre.

Moltes felicitats ludàlics per la gran feina que feu!.

Fins una altra!.

Fundació Esclerosi Múltiple (25/11/2019)

esclerosi.jpg

El diumenge 1 de desembre La Locomotora Negra interpretarà “Viatge al món del swing” en un concert solidari per l’esclerosi múltiple a Barcelona. L’acte, organitzat per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM), també serà un punt de trobada entre persones afectades per la malaltia, familiars i amics de la Fundació.

Amb Íria Saà, Responsable de Comunicació de la Fundació Esclerosi Múltiple, hem informat i sensibilitzat sobre la malaltia i hem animat als oients a que no es perdin el concert de diumenge! 

Històries de l’Aura: una nova mirada al món (28/10/19)

IMG_20191029_175856 (1).jpg

L’Aura, jove amb paràlisi cerebral i col·laboradora d’Inclou-me, ens ensenya una temporada més a veure amb una altra mirada, més diversa i inclusiva.

Una de les novetats que ens porta l’Aura en aquesta nova temporada és la secció del monòleg, a més de destacar-nos un lema i un tema musical representatius que reflecteixen la seva actitud i empenta davant la vida, i de fer-nos recomanacions literàries i/o audiovisuals.

En la seva estrena, l’Aura ha volgut destacar a un coach i motivador prestigiós, Víctor Küppers, i l’artista David Rees, dos referents per a ella.

RECOMANACIONS DEL MES:

 Cançó DIAMANTE DE DAVID REES

 Xerrada de Victor Küpers


Com pots contactar amb l’Aura?

Instagram

Facebook

Mail

Blog 

Twiter